Sute de pantofi rosii expusi pe Calea Victoriei pentru femeile batute de parteneri

De Valentine’s Day nu vorbim doar de povesti de dragoste ideale, ci si de o multime de cazuri triste de cupluri in cadrul carora violenta fizica si verbala este aproape la ordinea zilei. In dorinta de a atrage atentia, inca o data, asupra violentei domestice la care sunt supuse multe femei din Romania, Fundatia Mereu Aproape a organizat o actiune cu totul speciala de Ziua Indragostitilor. Pe treptele Muzeului de Istorie din Bucuresti au fost asezate sute de perechi de pantofi rosii, adusi inclusiv de vedete, ca simbol al femeilor devenite victme ale violentei domestice.

Au sosit sa depuna perechi de pantofi rosii nume cunoscute precum Alessandra Stoicescu, Andreea Berecleanu, Octavia Geamanu sau Diana Munteanu.

Chiar si secretarul de statRaed Arafat, fondatorul SMURD, a ajuns la eveniment si a asezat pe trepte o casca de protectie rosie, aceea purtata de pompieri in actiunile de interventie.

“Pantofii rosii inseamna capacitatea de a te ridica si a spune ca ai o problema. Inseamna solidaritate, dar si violenta, pentru ca rosu te duce cu gandul la sange. De la inceputul anului pana acum, cinci femei au fost ucise de soti si asa-zisi iubiti. Lucrurile nu mai pot continua asa. Trebuie sa schimbam usor mentalitatea. Femeile trebuie sa aiba curaj. Sa incerce sa se smulga din relatie si sa ceara protectie”, a declarat Alessandra Stoicescu, presedintele Fundatiei Mereu Aproape.

Tu ce faci azi? #pantofiirosii #stopviolenceagainstwomen

A post shared by Octavia (@octaviageamanu) on

The post Sute de pantofi rosii expusi pe Calea Victoriei pentru femeile batute de parteneri appeared first on ADPM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here