Scandalul Galei de sanatate unde a fost premiata Olivia Steer

Scandalul Galei de sanatate unde a fost premiata Olivia Steer

Saptamana aceasta a avut loc Gala Femeilor care Daruiesc Sanatate, in cadrul careia a fost premiata inclusiv Olivia Steer pentru “Rolul sau activ in societate”. S-a aflat de decernarea acestui premiu abia dupa ce vedeta, sotia lui Andi Moisescu, a postat diploma pe pagina ei de Facebook.

S-a starnit astfel un male val de critici pe retelele de socializare in conditiile in care gala ar fi trebuit sa premieze persoane care sustin implicarea medicinei si a specialistilor in medicina in construirea unei lumi mai bune, in timp ce Olivia Steer este cunoscuta pentru aversiunea sa publica fata de tot ce inseamna programe anti-vaccinare si chiar examene de mamografie.

Olivia Steer

Cei care au criticat-o de-a lungul timpului pentru faptul ca influenteaza oamenii sa nu mai apeleze la medici si la practicile clasice ale acestora s-au aratat revoltati de cum a ajuns sa fie premiata in cadrul unei gale unde, ironic, unii din sponsori provin din sistemul medical.

La eveniment a participat si Rodica Nassar, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, dar si Razvan Vulcanescu, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate.

Dupa ce a izbucnit scandalul, Rodica Nassar a mentionat ca a participat la gala fara a sti lista castigatorilor.

„Eu nu stiu cine e Olivia Steer, pe mine nu ma influenteaza. Eu fac parte dintr-un guvern care a introdus in Parlament legea vaccinarii, sustin aceasta lege, am un copil vaccinat cu absolut tot. Nici nu pot sa am o atitudine total nepoliticoasa pentru ca mi s-a spus ca ar fi trebuit sa ma ridic si sa plec. Nu puteam sa spun ca vin sa iau un premiu, dar sa mi se comunice toata lista de premianti. Ei (organizatorii -n.r.) au dat premiile pe niste criterii ale lor, unor femei reprezentative, din punctul lor de vedere. Eu militez pentru sanatatea romanilor pe principii si politici sanatoase”, a explicat, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat din ministerul Sanatatii, Rodica Nassar.


Cei care au criticat acest eveniment au aratat cu degetul spre companiile care au sponsorizat acest eveniment ori care s-au asociat ca parteneri. Printre acestia reteaua de sanatate Medicover si Aqua Carpatica.

Abia dupa izbucnirea acestui scandal, dupa ce au aparut reactiile dure ale publicului in social media, reprezentantii acestor companii au iesit la inaintare si au condamnat verbal initiativa.

Olivia Steer a iesit la TV pentru a explica de ce este impotriva vaccinurilor si a mamografiilor

Reprezentantii companiei Aqua Carpatica, mesaj pe facebook: „Ieri, 18 Aprilie 2018, am avut o surpriza extrem de neplacuta! In cadrul evenimentului „Gala Femeilor Care Daruiesc Sanatate”, organizat de Asociatia pentru o Viata Sanatoasa din Romania, care se presupunea a sustine excelenta in medicina, stiinta si sanatate, s-au adus prejudicii valorilor pe care brandul AQUA Carpatica le-a promovat si le promoveaza inca de la bun inceput! Imaginea de brand a fost puternic afectata prin decernarea unui premiu de excelenta unei persoane care promoveaza non-valorile stiintifice si medicale.(…) Brandul nostru nu a avut niciun fel de informatii referitoare la desfasuratorul evenimentului si implicit nici numele celor care urmau sa fie premiati in cadrul Galei. Valorile pe care le promovam sunt legate de un stil de viata sanatos, de consumul unei ape minerale naturale filtrate natural, prin procese hidrogeologice de milioane de ani. Prin urmare, exista o incompatibilitate crasa intre valorile noastre si valorile sustinute de Olivia Steer”.

Olivia Steer crede că medicii oncologi vor și condamnați pentru genocid

Reprezentantii Medicover, pe Facebook:  „Medicover este o companie de sanatate care practica si sustine medicina bazata pe studii clinice si cercetare medicala si nu poate fi asociata cu miscarea anti-vaccin sau cu principii personale ale unor persoane publice, fata de care ne dezicem in totalitate. In reteaua nationala Medicover in fiecare zi se prescriu retete medicale si se aplica tratamente din schema nationala de vaccinare, precum si alte tratamente specifice care demonstreaza angajamentul nostru pentru preventia, tratarea si siguranta tratamentelor pentru pacientii nostri”.

Organizatorul galei, Florentina Opris:„Singurul motiv pentru care Olivia Steer s-a aflat pe lista celor premiati in cadrul Galei este acela ca incurajeaza un mod de viata sanatos, iar parerile sale personale si pozitiile sale referitoare la anumite subiecte nu au fost luate in considerare cand s-a decis acordarea acestui premiu. Ne cerem scuze daca acesta decizie a noastra a prejudiciat in vreun fel brandurile care ne-au fost alaturi in demersul nostru de a promova valorile de sanatate si excelenta in medicina.

Ni se pare deontologic si de bun simt fata de brandurile care cu bunacredinta au decis sa ne sprijine, sa ne delimitam de orice le poate aduce prejudicii valorilor lor. Prin urmare, daca brandurile care ne-au sustinut considera ca acordarea acestui premiu le-a adus prejudicii de imagine, am decis retragerea in mod oficial a acestuia, in ciuda faptului ca alegerea noastra de a-l oferi a fost bazata pe total alte considerente decat cele pentru care Olivia Steer este acuzata in spatiul public”.

Dupa izbucnirea acestui scandal, premiul i-a fost retras Oliviei Steer, iar vedeta a sters postarea de pe Facebook in care anuntase ca a primit aceasta diploma si ca ar mai urma sa primeasca altele asemanatoare in viitor.

The post Scandalul Galei de sanatate unde a fost premiata Olivia Steer appeared first on ADPM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close