Rezultate financiare bune pentru grupul MOL, în 2018

Rezultate financiare bune pentru grupul MOL, în 2018. Astfel, rezultatul operațional EBITDA înregistrat a crescut cu 10%, depășind ținta actualizată pentru 2018. În același timp, segmentele Upstream și Consumer Services au continuat să își majoreze semnificativ contribuțiile. În plus, o performanță internă solidă pe segmentul Downstream a compensat parţial marjele mai reduse.

Rezultatul operațional (Clean CCS EBITDA) a avansat cu 16% în ultimul trimestru, comparativ cu aceeași perioadă din 2017, generând o valoare EBITDA de 2,69 miliarde USD pentru 2018. Aceasta reprezintă o creștere de 10%. Nivelul este semnificativ mai mare comparativ cu ținta stabilită.

Rezultate financiare MOL în 2018. Flux de numerar puternic

Grupul a continuat să genereze un flux de numerar puternic, de 1,4 miliarde USD. Segmentul Upstream a adus aproape 70% din această sumă.

Rezultate financiare MOL în 2018. Upstream

Rezultatul EBITDA al segmentului Upstream a avut cea mai mare contribuție în cadrul grupului în 2018. Mai exact, este vorba de 1,269 miliarde USD. Aceasta reprezintă o creștere de 49%, pe fondul unui preț mai mare la țiței și gaze naturale și a contribuției barililor cu marjă crescută rezultați din perimetrul Catcher din Marea Britanie.

Rezultate financiare MOL în 2018. Downstream

Totodată, rezultatul operațional al segmentului Downstream a fost de 995 de milioane. Scăderea de 16% a fost cauzată în principal de nivelul mai scăzut de rafinare și marjelor semnificativ mai reduse din petrochimie.

”Performanța internă mai solidă – livrarea cu succes a unor îmbunătățiri ale eficienței programului DS 2022 în valoare de 110 milioane USD – și volumele mai mari au putut compensa doar parțial marjele mai reduse, a mai anunțat compania.

Rezultate financiare MOL în 2018. Consumer Services

În plus, rezultatul EBITDA pe segmentul Consumer Services și-a continuat creșterea de două cifre. Acesta a atins noi recorduri absolute. În 2018, rezultatul EBITDA a fost de 423 milioane USD. Nivelul este în creștere cu 18% față de anul precedent. Avansul a venit pe fondul expansiunii dinamice a marjei non-fuel și susținut de tendințele sănătoase ale pieței de carburant. Marja non-fuel per stație a crescut în medie cu 15% anual, în ultimii 4 ani.

Rezultate financiare MOL în 2018. Gas Midstream

În schimb, segmentul Gas Midstream a înregistrat un rezultat EBITDA de 189 milioane USD în 2018, cu 15% sub nivelul anului precedent, pe fondul schimbărilor tarifare și a creșterii costului energiei.

“2018 a reprezentat încă un an cu rezultate foarte solide, cu cel mai mare rezultat EBITDA din ultimii 7 ani, și a fost de asemenea un an de continuă transformare, incluzând decizia finală de investiții privind proiectul poliol. Segmentul Upstream a generat un flux de numerar liber de aproape 1 miliard USD și și-a majorat nivelul de producție, segmentul Downstream a avut o profitabilitate solidă, în pofida marjelor mai scăzute din rafinare și petchem și a obținut o îmbunătățire considerabilă a eficienței, în timp ce segmentul Consumer Services și-a menținut ritmul de creștere de două cifre și a lansat noi servicii inovative. Avem un fundament solid – rezultate robuste, pe fondul mai multor ani cu un flux de numerar puternic, un model de afaceri integrat, solid și o echipă talentată și devotată – pe baza căruia să privim la 2019 cu optimism”, a spus Zsolt Hernádi, Chairman-CEO.

Rezultate financiare MOL în 2018.  Vânzările din România

Vânzările retail de carburant din România s-au menţinut la nivelul solid înregistrat în 2017. Vânzările retail de motorină au înregistrat o uşoară creştere în 2018 (de 1%), în timp ce vânzările de benzină s-au situat uşor sub nivelul anului precedent.

Citește și Sierra Quadrant cere schimbarea administratorului judiciar al RADET

Articolul Rezultate financiare bune pentru grupul MOL, în 2018 apare prima dată în Jurnalul de Afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close