Razvan Mazilu readuce atmosfera Romaniei Interbelice pe scena de teatru

Este vorba de Zaraza, un spectacol de teatru, cabaret si revista, un musical autohton, ce are ca punct de plecare celebra legenda urbana a Zarazei, femeia misterioasa a perioadei interbelice, cea care a inspirat nasterea tangoului cu acelasi nume.

Ca si in cazul altor spectacole ale sale, Razvan Mazilu semneaza nu doar regia si coregrafia, ci si costumele.

Premiera oficiala e programata in zilele de 2 si 3 februarie, la Teatrul Toma Caragiu din Ploiesti.

Razvan Mazilu colaboreaza de aceasta data cu o noua echipa, formata din peste 20 de artisti.

“Am lucrat cu o distributie numeroasa, peste 20 de artisti – actori, solisti vocali si dansatori – artisti ai Teatrului din Ploiesti, trupa cu care ma intalnesc pentru prima data si cu care am lucrat minunat, intr-o atmosfera foarte creativa. Ne-am propus sa ne jucam, sa nu avem nicio cenzura si sper ca am prins o boare din parfumul acelor vremuri seducatoare”, declara Razvan Mazilu.

In distributia noului musical se regaseste si Nico, artista avand o colaborare indelungata cu Teatrul Toma Caragiu.

“Povestea are loc in Romania interbelica si aduna in jurul Zarazei, in acordurile unor melodii de altadata, multe dintre personalitatile artistice ale acelei epoci: Maria Tanase, Cristian Vasile, Jean Moscopol, Constantin Tanase, Silly Vasiliu, Zavaidoc.

Răzvan Mazilu, pionier al musicalului în România. Pune în scenă la Teatrul Excelsior piesa câștigătoare a trofeului Laurence Olivier

Este un spectacol despre o iubire imposibila, despre prietenie si tradare din dragoste, despre parfumul seducator al unor vremuri pline de viata, rapid distruse de schimbari politice dramatice, asa cum a fost regimul comunist.

Este, in egala masura, un spectacol despre entertainmentul romanesc interbelic, un omagiu adus unor artisti care au pus bazele muzicii usoare romanesti sau a genului revuistic. Este un spectacol de teatru, de cabaret, de revista, este un musical autohton”, declara Razvan Mazilu.

Nico o interpeteaza pe Silly Vasiliu, cea care a fost vedeta, steaua Teatrului de revista Alhambra din Bucuresti. Cantareata, actrita, personalitate complexa extrem de iubita de public, Silly Vasiliu e cea care a lansat celebrul slagar „Suflet candriu de papugiu” si a jucat in primele filme din cinematografia romana, alaturi de Grigore Vasiliu-Birlic.

Razvan Mazilu are la activ pana in prezent sapte productii de tip musical puse in scena in Romania: „Cabaret”, „West Side Story”, „The Full Monty”, „Cartea Junglei”, „Femei in pragul unei crize de nervi”, „Mon Cabaret Noir”,  „Fecioarele noastre grabnic ajutatoare”.

In primavara acestui an, Razvan Mazilu a lansat cartea „Razvan Mazilu. De la dans la musical” printr-un eveniment-spectacol la care au participat personalitati culturale marcante si admiratori ai indragitului artist, dansator, coregraf si regizor.

The post Razvan Mazilu readuce atmosfera Romaniei Interbelice pe scena de teatru appeared first on ADPM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here