(P) Scapă de iritațiile scalpului cu șamponul natural, rețetă de la Manicos

Îngrijirea parului nu a fost nicicând mai dificilă; există produse pentru fiecare tip de păr. Promit multe și parţial par că au efect. Însă ce te faci cu scalpul iritat spre exemplu? Se manifestă prin senzația de mâncărime, constantă, cu vizibile exfolieri ce seamănă cu mătreața. Mai mult decât atât, pot să apară și eczeme, ca urmare a scalpului excesiv de uscat. 

Ce e de făcut? Schimbă șamponul cu un sampon natural. Acesta nu ar trebui să presupună un moft de a schimba marca produsului pe care îl folosești. Vorbim despre o schimbare benefică pe termen lung ce poate avea la bază și schimbarea stilului de viață. 

Ce are special un șampon natural

Când cumperi un produs alimentar verifici eticheta pentru a ști daca ceea ce urmează să consumi este realmente de calitate. Aceeași poveste se întâmplă cu șamponul; îți hrănești părul și pielea capului cu această compoziție de ingrediente, așadar ar fi bine să ţii cont de calitate. Într-un sampon fara sulfati, așa cum sunt putem găsi la Manicos, șampoanele au extracte naturale sau vegetale, uleiuri naturale obținute prin presare la rece și arome delicate. Sunt excluse ingredientele iritative, în mod special sulfații. 

Un conținut mai mare de sulfați asigură degresarea și curăţarea intensă a parului, însă cu riscul unor reacții adverse – părul se îngrașă mai repede, scalpul este prea uscat. Face multă spumă, experiența când îți speli părul poate fi plăcută, însă efectele ulterioare nu sunt dintre cele plăcute. 

Mai puține ingrediente chimice, mai multe ingrediente naturale

Manicos spre exemplu este producătorul a 6 tipuri de șampoane, toate naturale. Rețetele sunt variate și combat eficient probleme dintre cele mai frecvente: pentru păr gras, normal, pentru căderea excesiva a părului. Conțin macadamia și miere de albine, argan sau extract de nucă, avocado, germeni de grâu sau în alte variante chiar și ghimbir. Astfel de ingrediente sunt un mix hrănitor pentru păr și scalp. 

Există un control absolut al ingredientelor incluse într-un șampon natural. Spre exemplu cei de la Manicos folosesc uleiuri virgine, certificate ecologic. Acestea hidratează şi oferă părului strălucire.

Un șampon bun ar trebui totuși și să curețe părul bine. Părul gras, sebumul, produsele de styling folosite creează o peliculă pe păr ce poate fi îndepărtată cu șamponare uneori repetată. A fost un motiv invocat de-a lungul timpului, faptul că spuma intensă lipsește la șampoanele naturale. În varianta de la Manicos spuma abundentă este datorată extractului de săpunăriţă şi ingredientelor cu conţinut ridicat de proteine precum extract de lapte şi extract de mătase.

Cum stiu ce șampon mi se potrivește

Daca atunci când te plimbi printre rafuturile magazinelor îți vine greu să alegi un singur produs, la Manicos șampoanele naturale sunt produse practice. Pot fi alese variante de gel de duş 3 în 1, ce curăţă pielea și părul. Sunt ideale pentru bărbați mai ales. 

În principiu, alegi șamponul în funcție de problema cu care te confrunți – păr cu tendință de îngrășare sau pentru căderea parului. Le poți varia, încercând și alte combinații interesante de la Manicos. Graţie ingredientelor naturale nu sunt contraindicate unor categorii de persoane. Eficienţa lor este însă demonstrată practic, în timp. 

Pot fi șampoanele naturale potrivite și pentru părul vopsit?

De obicei, părul vopsit cere îngrijire aparte, specială; pe de-o parte este vorba de păstrarea culorii, pe de alta parte de efectul reparator, pentru că părul vopsit are tendința de a se degrada, de a fi tern, afectat de chimicalele din vopsea. Șamponul natural poate fi folosit și de catre femeile cu păr vopsit, absolut fară probleme sau contraindicații. Ingredientele naturale îl vor hrăni în profunzime și vor ajuta la refacerea structurii sale, pentru a obține păr moale, mătăsos și mai sănătos. 

Cum comand

Produsele de la Manicos le poți comanda din cadrul paginii oficiale, manicos.ro. Șampoanele disponibile și toate cosmeticele naturale sunt 100% romanești, create după rețete atent testate. Și da, șampoanele naturale sunt și ele testate dermatologic. 

Sub deviza „Porție de natură” Manicos a lansat gama de produse Verre de nature și se înțelege deci că vorbim despre produse ce au la bază extractele naturale, vegetale. Descoperă îngrijirea eficientă cu ingrediente atent selecționate. 

www.unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close