Meghan Markle, despre confictele din SUA: „Viața lui George Floyd a contat”

Meghan Markle a transmis, într-un mesaj video adresat absolvenţilor de la fostul său liceul din Los Angeles, că se simte devastată de conflictele rasile din America. Soția prințului Harry a vorbit și despre moartea lui George Floyd, afro-americanul care a decedat săptămâna trecută în timp ce se afla în custodia poliţiei din Minneapolis.

În contextul pandemiei de COVID-19, Meghan Markle nu a putut să participe la ceremonia de absolvire a liceenilor de la Immaculate Heart High School, fostul ei liceu din Los Angeles, dar le-a transmis acestora un mesaj video, publicat în revista Essence.

„După cum am văzut cu toţii în ultima săptămână, ce se întâmplă în ţara noastră, în statul nostru şi în oraşul nostru natal Los Angeles a fost absolut devastator”, a declarat ea.

Citește și: Autopsia lui George Floyd: Substanțe psihoactive și virusul SARS-CoV-2, găsite în corpul său

Adevăratul motiv pentru care Meghan și Harry s-au mutat din Palatul Kensington

Meghan Markle, despre moartea lui George Floyd

Meghan, care s-a mutat de curând în Los Angeles, împreună cu soțul ei, prințul Harry, și cu fiul lor Archie, a vorbit despre moartea brutală a lui George Floyd, dar şi despre alţi afro-americani care au fost ucişi în SUA de către poliţie în ultimii ani.

Ducesa a recunoscut faptul că nu a vorbit mai devreme despre probleme actuale din Statele Unite ale Americii pentru că îi era teamă că nu va transmite ce trebuie: „Nu eram sigură ce aș putea să vă spun. Am vrut să spun ceea ce trebuie și eram foarte nervoasă. Și mi-am dat seama că singurul lucru greșit de spus este să nu spun nimic. Pentru că viaţa lui George Floyd a contat, viaţa lui Breonna Taylor a contat, viaţa lui Philando Castile a contat şi viaţa lui Tamir Rice a contat…”

Meghan și-a amintit despre ceea ce i-a spus, pe vremea când era elevă, una dintre profesoarele ei: „Doamna Pollia mi-a spus <> Asta a rămas cu mine de-a lungul întregii mele vieți și m-am gândit la asta în ultima săptămână mai mult ca niciodată.”

O altă amintire din vremea când era la școală a fost și cea a revoltelor din 1992 din Los Angeles, care au fost „de asemenea declanşate de un act de rasism lipsit de sens”. Totuși, a văzut „cum s-au reunit oamenii”.

Mesajul lui Meghan Markle pentru tinerii americani

„Şi noi vedem asta chiar acum (…) Vedem că oamenii se unesc în solidaritate. Vedem cum comunităţile se reunesc şi se ridică”, a mai spus ea, care a menționat și comportamentul rasist experimentat de ea şi de mama ei afro-americană, Doria Ragland.

Meghan Markle le-a mai transmis tinerilor că America are nevoie de ei, de modul deschis în care au fost învățați să gândească la Immaculate Heart High School : „Știu că știți că viaţa negrilor contează. Vă veți face auziți într-un mod mai puternic ca niciodată deoarece majoritatea dintre voi are peste 18 ani, sau urmează să împlinească 18 ani, și veți vota. Veți avea empatie pentru cei care nu văd lumea din aceeași perspectivă ca și voi. Sunteți pregătiți. Avem nevoie de voi și sunteți pregătiți.”

Sursă foto:  Profimedia

 

 

 

 

 

www.unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close