Machiajul permanent. La ce sa fii atenta cand il faci si care sunt tendintele in 2019

Procedura este indicata persoanelor cu un program zilnic incarcat, care nu au timp sa isi aplice zi de machiajul dorit: sprancene perfect conturate, conform simetriei fetei, ochi si buze cu contur perfect trasat.

Machiajul de acest tip este realizat in saloane specializate unde este aplicat un tatuaj semipermanent cu un ac special ce introduce coloranţi de origine minerala, total non-alergici. Rezultatul este de lunga durata, putand tine chiar si mai mult de cinci ani, insa fiind nevoiie de o reinprospatare periodica.

Tehnica a avansat mult in ultimii ani, rezultatele avand aspect din ce in ce mai natural si cu rezultate si mai durabile. Este insa important ca specialistul care realizeaza acest machiaj permanent sa aiba experienta si indemanarea necesare pentru ca machiajul efectuat sa fie corect si adecvat fizionomiei fiecarei persoane in parte.

Adriana Bican, de la Famisoo (www.famisoo.ro), trainer international micropigmentare, premiata peste hotare si singurul roman prezent in juriul prestigiosului concurs Asiatic Beauty Skills Competition, din Malaezia, ne explica de ce anume ar trebui sa tinem cont atunci cand ne decidem sa ne facem un machiaj de acest tip.

„Cel mai bun sfat pe care il putem oferi este acela de a alege, in primul rand, un salon profesionist, specializat in realizarea unor astfel de proceduri, cu tehnicieni pasionati si dedicati. Un expert iti va explica faptul ca rezultatul imediat dupa procedura de tatuare nu este relevant, intrucat pielea este iritata iar culoarea patre mai intensa. in functie de fiecare organism, viteza de refacere a pielii este diferita.  De aceea, in micropigmentarea buzelor sau a ochilor, este extrem de important sa existe o comunicare excelenta intre client si specialist. impreuna vor culoarea si forma pentru trasaturile, tonul si subtonul pielii. Trebuie sa se acorde o atentie sporita igienei, produsele folosite trebuie sa fie sterile, de unica folosinta si de cea mai buna calitate. Cele mai frecvente greseli sunt executia incorecta a procedurilor, folosirea pigmentilor permanenti si ingrijirea necorespunzatoare a tatuajului dupa procedura”, explica Adriana Bican, de la Famisoo.

Tendintele in machiaj se aplica si in cazul micropigmentarii. Apar tehnici din ce in ce mai avasate, in special dinpre zona Asiei, si se considera ca o procedura bine realizata este aceea cu un aspect cat mai natural cu putinta.

„Fiecare sezon vine cu tendinte noi: forme si culori diferite. Pentru 2019 tendintele in domeniul dermopigmentarii sunt axate pe naturalete si o conturare in perfecta armonie cu fizionomia fetei. O noutate in 2019 sunt tehnicile asiatice, hiper-realiste de micropigmentare a sprancenelor. Forma sprancenelor trebuie sa fie naturala, ideala pentru forma fetei si trasaturile acesteia, sa creeze imaginea unei sprancene cu fire de par naturale extrem de atent conturate, astfel incat sa fie cat mai greu sa se faca distinctia intre o spranceana naturala si un tatuaj semipermanent. Nu mai are rost sa mentionez ca un machiaj de acest tip nu trebuie sa fie invaziv, intr-o nuanta dura ori trasat in dezacord cu fizionomia persoanei”, explica Adriana Bican.

FAMISOO iti infrumuseteaza simultan sufletul si corpul

Adriana Bican este trainer international dermopigmentare si permanent make-up si a participat ca juriu specialist la mari competitii internationale din industria de pigmentare profesionala.

Adriana a lansat in Romania Famisoo, primul centru de Holistic Beauty, locul unde imbina procedurile de infrumusetare externe cu terapii complementare si terapii de vindecare si dezvoltare personala.

The post Machiajul permanent. La ce sa fii atenta cand il faci si care sunt tendintele in 2019 appeared first on ADPM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here