Jay-Z şi Beyoncé, dați în judecată. De ce sunt acuzați artiștii

Jay-Z şi Beyoncé au fost dați în judecată din cauza unei piese ce apare pe albumul „Everything Is Love”, lansat în 2018. Cea care îi acuză consideră artiști „au violat-o artistic”.

Coregrafa și profesoara Lenora Stines i-a acționat în judecată pe Jay-Z și Beyoncé pentru încălcarea drepturilor de autor în piesa „Black Effect”, de pe albumul „Everything Is Love”. Aceasta susține că artiştii i-au folosit vocea în cântec fără permisiunea ei şi fără să îi menționeze numele pe album, potrivit news.ro.

„Spre oroarea, şocul şi nemulţumirea dr. Stines, «Everything Is Love» cuprinde o exploatare neautorizată a vocii ei într-un cântec cunoscut ca «Black Effect»”, se arată în documentele depuse de către avocatul coregrafei Lenora Stines, care s-a simțit exploatată și se consideră victima unui „viol artistic”.

În plângere, Stines cere să primească o parte din drepturile de publicare, să fie plătite cheltuielile de judecată, precum și creditarea pe album.

Care este legătura dintre Lenora Stines, Jay-Z şi Beyoncé

Colaborarea dintre Stines, Jay-Z și Beyoncé a avut loc în martie 2018, în Jamaica, când artiștii au pregătit materialele publicitare pentru lansarea albumui „Everything Is Love”. Coregrafa jamaicană a pus la dispoziția cântăreților o echipă de dansatori pentru un videoclip. Pe platourile de filmare, Stines a înregistrat un monolog despre dragoste, dar susține că nu știa faptul că va fi folosit pentru o piesă, ci doar pentru un video de promovare. Aceasta spune că a aflat abia când s-a lansat albumul că vocea i-a fost folosită în primele 60 de secunde ale cântecului „Black Effect”.

Vezi în GALERIA FOTO mai multe fotografii cu Jay-Z și Beyoncé.

Sursă foto: Profimedia

www.unica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close