Fatetele dentare, doar dupa scanarea 3D a pacientului. Dr. Adrian Mina explica tehnologia viitorului

Fatetele dentare, doar dupa scanarea 3D a pacientului. Dr. Adrian Mina explica tehnologia viitorului

Medicul stomatolog Adrian Mina implementeaza deja aceasta tehnica in Romania si dezvaluie cum se procedeaza mai exact pentru a gasi forma si nuanta perfecta, fara a recurge la exagerari in dorinta de a avea un zambet de Hollywood.

„Vorbim despre un soft pe calculator care coreleaza fotografiile fatei, gatului, capului, danturii si zambetului cu o radiografie a dintilor. in urma acestui proces digital, pacientul va vedea in 3D cum va arata la final lucrarea sa. Rezultatul este de calitate si precis, depaseste tehnica oferita de traditionalele mulaje, iar faptul ca poti sa ajungi la zambetul mult visat in doar cateva zile este un mare plus.

Noi facem un reverse planning. Mai intai fotografiem pacientul din toate unghiurile necesare, iar apoi ii scanam dintii in format 3D. Astfel il scutim pe acesta de etapa neplacuta in care ar fi trebuit sa ii luam mulajul maxilarului. Softul suprapune imaginea 3D peste fotografia pacientului, astfel ca noi vom vedea cum va arata rezultatul final inainte sa ne apucam efectiv de treaba. Acest program ne permite sa rotim fata pacientului in 3D si sa analizam toate unghiurile. Vom sti din start ce masura trebuie sa luam pentru fiecare dinte in parte astfel ca zambetul sa arate perfect de oriunde l-ai privi”, explica medicul stomatolog Adrian Mina.

Pacientii sunt nu doar foarte incantati de aceasta procedura moderna, dar si dornici sa participe activ la producerea designului fatetelor dentare.

Softul permite si “printarea” lucrarii intr-un bloc de plastic astfel ca poate fi probata inainte si se va sti exact cum va arata la final, nelasand loc surprizelor neplacute.

Dr. Adrian Mina: Cum afecteaza cariile dentare incapacitatea de a face performanta

Adrian Mina explica cum functioneaza: “Initial realizam lucrarea dintr-un plastic pentru a ne asigura ca finalul pe care ni-l dorim nu va suferi modificari care pot aduce nemultumiri. Aparatul folosit este un Miller care frezeaza intr-un material simplu fatetele. Pacientul le probeaza si daca este satisfacut, trecem la lucrarea permanenta care se realizeaza in ceramica.”

Tehnologia a evoluat atat de mult incat, acum, daca avem de rezolvat o problema mai simpla, ca de exemplu doar o fateta, o coroana sau corectarea unui dinte, este suficienta o singura vizita la cabinet.

“Imaginati-va ce inseamna pentru noi ca timp si resurse sa vina pacientul la tine, sa se aseze pe scaun si in cateva ore sa plece cu dintele pus sau fateta, depinde de ce are nevoie. Tehnologia avansata cu care lucram ne permite sa facem pe loc anumite lucrari care poate inainte cereau cateva intalniri cu pacientul si zile de munca. Ba mai mult, ne dorim sa scutim pacientul de inca un drum, asa ca tot ce tine de pictarea dintelui, culoare, transparenta sau mici striatii, care sa ii ofere un rezultat cat mai aproape de dintii naturali, se realizeaza in cabinet, de fata cu pacientul.

“Printarea” unui dinte dureaza cam 45 de minute, asa ca daca pacientul isi doreste, poate pleca fericit acasa in aceeasi zi. in toata Romania sunt doar 19 cabinete care dispun de aceasta aparatura de ultima generatie”, spune specialistul.

Pe cat de atragator este sa poti ajunge la un zmabet perfect, exista si multe aspecte neintelese corect care ii fac pe oameni sa le fie frica de fatetele dentare. De cele mai multe ori, oamenilor le este frica de faptul ca dintii trebuie sa fie piliti inainte ca fatetele sa fie aplicate pentru a crea aderenta.

Medicul Adrian Mina ne-a mai spus ca nu trebuie sa ne temem de acest lucru. “Este un pas firesc si necesar pentru a realiza o lucrare cat mai buna. Fatetele vor arata impecabil, iar ele vor proteja dintii toata viata. insa este foarte important sa ne alegem cu grija medicul stomatolog, sa ne asiguram ca nu va face rabat de la calitate si ca ne va oferi cele mai bune servicii. in caz contrar, dantura noastra va fi afectata daca lucrarea nu este executata corect. insa daca se respecta pasii, iar materialele folosite sunt de cea mai inalta calitate, fatetele ne vor proteja dintii toata viata si vor avea o rezistenta indelungata”, explica medicul Adrian Mina.

Dr. Adrian Mina este considerat unul din cei mai respectati medici stomatologi din Romania, cu o activitate de peste 15 ani derulata in Statele Unite, Canada si Romania. Printre pacientii sai se numara inclusiv persoane publice cunoscute din Romania si de peste hotare.

The post Fatetele dentare, doar dupa scanarea 3D a pacientului. Dr. Adrian Mina explica tehnologia viitorului appeared first on ADPM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close