Eurovision Romania isi va afla castigatorul pe 17 februarie

Incep emotiile pentru concurentii Eurovision Song Contest! In mai putin de o luna, sub sloganul „Implineste visul!”seria show-urilor Selectiei Nationale debuteaza la Iasi, in Sala Polivalenta, pe 27 ianuarie 2019, cand vom afla primii finalisti ai concursului. Spectacolul Eurovision va continua la Arad, pe 10 februarie, unde juriul si telespectatorii vor califica alte sase piese pentru finala, in decorul de la Sala Sporturilor „Victoria”.

Pe 17 februarie aflam cine va reprezenta Romania la Eurovision

Marea Finala va avea loc pe 17 februarie 2019, la Bucuresti, intr-un spectacol transmis in exclusivitate de TVR.

La capatul celor trei show-uri ale Selecţiei Naţionale 2019, vom afla cine va urca pe scena Eurovision din Tel Aviv. Dintre melodiile calificate in concurs, doar una va fi desemnata caştigatoarea Eurovision Romania.

Smaranda Vornicu-Shalit va conduce, anul acesta, delegaţia Romaniei la Tel Aviv. Dupa ce s-a implicat in reluarea Festivalului Concurs International Cerbul de Aur, in calitate de Director al evenimentului, Smaranda Vornicu-Shalit a acceptat provocarea de a coordona delegatia Romaniei la Eurovision 2019: „A fi desemnata ca parte a echipei TVR pentru proiectul Eurovision 2019 este o onoare şi o mare responsabilitate. Imi doresc ca experienţa acumulata cu prilejul Festivalului Internaţional “Cerbul de Aur” sa fie pusa in sprijinul implinirii acestui vis comun al nostru, al tuturor, fie ca vorbim despre artişti şi fani, despre publicul larg şi despre organizatori”, a declarat Smaranda Vornicu. „Cu toţii ne dorim cel mai bun rezultat posibil pentru Romania in finala de la Tel Aviv!”, a mai punctat sefa delegatiei Romaniei.

Joi, 20 decembrie, juriul de preselectie a anunţat semifinaliştii Selecţiei Naţionale Eurovision Romania 2018. Dintre cele 126 de piese inscrise in concurs, doar 23 au ramas in cursa pentru un loc pe scena din Tel Aviv.

Piesele sunt disponibile pe site-ul oficial Eurovision Romania

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La editia cu numarul 64 a competitiei muzicale, alaturi de Romania s-au mai inscris 41 de tari: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Ucraina si Marea Britanie.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost caştigata de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

Despre Eurovision:

Eurovision este o competiţie muzicala internaţionala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elveţia. Difuzat fara intrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participa la competiţia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006).

Editia precedenta a concursului a avut loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 şi 10 mai şi finala pe 12 mai. Romania a fost reprezentanta de trupa The Humans, care a participat cu piesa Goodbye.

The post Eurovision Romania isi va afla castigatorul pe 17 februarie appeared first on ADPM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close