Dr Adrian Mina a prezentat tehnologia eco a viitorului in stomatologie

Dr Adrian Mina a prezentat tehnologia eco a viitorului in stomatologie

Este vorba de un aparat de ultima generatie ce scaneaza zona pe care se lucreaza, ia amprenta virtuala pentru ca apoi o imprimanta 3D sa frezeze la perfectie coroana necesara in doar cateva minute.

In acest mod, pacientul poate pleca acasa cu dintele refacut in aceeasi sedinta. Este o procedura rapida, de maxima acuratete, care respecta natura: nu se mai folosesc reziduuri dentare, accesorii si ambalaje, mulaje, consumatibile de hartie, intrucat fiecare element, de la radiografie pana la rezultatul final este realizat pe cale computerizata, prin tehnologie de ultima generatie. In plus, pentru ca totul se realizeaza intr-o singura sedinta, pacientul nu mai este nevoit sa aiba mai multe programari si sa se deplaseze de fiecare data cu masina, poluand altfel mediul inconjurator.

“Vedem pacientul o singura data, scanam cavitatea bucala, preparatia deja realizata, si realizam o restaurare proteica in aceeasi sedinta.  Salvam astfel din consumabilele de cabinet – accesorii, folii, ambalaje. Pacientul nu trebuie sa mai vina de 3-4 ori ca pina acum, nu mai consuma nici combustibil, nu mai polueaza atmosfera. Se scaneaza cavitatea bucala, arcada, se obtine o amprenta virtuala a zonei de lucru, introducem parametrii necesari, iar sistemul calculeaza exact cum va fi produsa coroana necesara. Aparatul recomanda o varianta de restaurare, iar imprimanta 3D va freza la perfectie coroana dorita in aproximativ 10 minute. In acest mod, pacientul va avea dintele reconstruit in aceeasi sedinta”, explica medicul stomatolog Adrian Mina, de la DaVinci Detal Clinic.

Procedura a fost prezentata in cadrul unui eveniment la care au participat specialisti din industrie, reprezentanti Mass Media, precum si persoane publice precum Teo Trandafir, pacienta medicului Adrian Mina, si Tily Niculae.

Dr. Adrian Mina: Cum depisteaza dentistul cancerul oral!

The post Dr Adrian Mina a prezentat tehnologia eco a viitorului in stomatologie appeared first on ADPM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close