De ce ne facem abonament la sala si nu mai mergem? Irina Alionte explica fenomenul!

De ce ne facem abonament la sala si nu mai mergem? Irina Alionte explica fenomenul!

Este un fenomen din ce in ce mai des intalnit si prezinta dezinteresul din ce in ce mai mare al oamenilor pentru salile de fitness clasice, cu aparate, si preferinta acestora pentru antrenamentele de grup si pentru salile mici, de tip boutique.

Irina Alionte, cea care a fondat Bodyshape Transformation Center, centrul de transformare corporala din Bucuresti, celebru pentru programul de slabit 6 kilograme in 6 saptamani, explica cinci motive pentru care oamenii renunta a mai merge la sala clasica, desi au abonament, si de ce sunt atrasi de noua tipologie de a face sport, in salile de tip boutique.

„Conform statisticilor, 4 din 5 oameni isi fac abonament pe un an la sala de fitness, dar merg doar de cateva ori. Ei renunta usor pentru ca au un program foarte incarcat, dar, in mod special, pentru ca nu sunt motivati si se plictisesc usor de modul de a face sport in salile clasice de fitness, cu aparate. De ce se intampla asta?

  1. Nu au un program personalizat.

La salile obisnuite, cei care vin sa slabeasca, sa scape de celulita, sa creasca masa musculara ori sa se defineasca, trebuie sa se descurce singuri cu aparatele, daca nu au antrenor personal pe care sa il plateasca suplimentar abonamentului.

Pentru ca nu au suport personalizat si nici un plan de nutritie corect, rezultatele nu se vad, iar respectiva persoana isi pierde interesul si nu mai revine la sala.

Centrele de tip boutique au inteles nevoia oamenilor de a avea rezultate specifice si concrete, de lunga durata. La Bodyshape, de exemplu, avem un program complet, holistic, bazat pe cei 3 piloni ai transformarii: antrenamente, nutritie si responsabilizare.

In plus, noi masuram constant progresul, monitorizam prezentele si ne asiguram de fiecare data ca antrenamentele pierdute sunt recuperate. Acesta este si motivul pentru care 99% dintre membrii nostri frecventeaza cu regularitate antrenamentele si obtin rezultatele dorite.

  1. Nu au o atmosfera calda si prietenoasa.

Atunci cand te inconjori de un grup oameni la fel de dedicati si angajati unui obiectiv ca si tine, motivatia de a te tine de un program creste exponential. La un gym boutique nu esti intr-un grup de oameni care s-au intamplat sa fie si ei prin sala. Te antrenezi alaturi de oameni care cred in aceeasi filozofie a conceptului, care s-au straduit sa prinda un loc si care sunt la fel de entuziasti sa fie acolo.

Pentru ca spatiul este mai mic decat o sala de fitness traditionala, este o oportunitate mai mare de interactiune intre echipa si membri, astfel incat se creeaza relatii mai calde si apropiate. Atunci cand iti faci noi prieteni la sala la care mergi, sansele de a te tine pe termen lung cresc – pentru ca vii cu drag, ca sa-ti revezi noii tai prieteni, alaturi de care razi, te distrezi si iti dai “high-five-uri” incurajatoare in timpul antrenamentelor.

  1. Esti lasat sa te descurci singur.

Intr-o sala clasica esti doar un membru intre alti mii de membri, nimeni nu stie cine esti si ce obiective ai la inceput de drum. Esti lasat singur sa te descurci la aparate (cu exceptia cazului in care scoti alte cateva sute de euro din buzunar pentru un antrenor personal).

Toate acestea duc la un sentiment de auto-invinovatire si frustrare pe termen lung.

La Bodyshape membrii lucreaza pe statii, in echipe de maxim 4 persoane, cu cate 2 antrenori prezenti la fiecare antrenament sa demonstreze circuitul zilei si sa explice cum se efectueaza corect fiecare exercitiu.

  1. Te pot intimida musculosii si Instagrammerii.

O sala de fitness obisnuita se adreseaza publicului larg si multor tipuri de membri, de la atleti, bodybuilders, femei foarte fit, fotomodele pe Instagram – care pot fi intimidanti pentru un om care nu a mai facut miscare de mult timp.

La sala boutique vin oameni ocupati, cu familii, cariere de succes, responsabilitati, nu neaparat pasionati de sport, dar care isi doresc sa ajunga in forma. Este o atmosfera de prietenie care pluteste in aer, membrii se ajuta si se motiveaza intre ei, chiar daca nu s-au mai cunoscut pana atunci.

  1. Pare mai ieftin, dar costa mai mult.

Abonamentul la sala de fitness clasica poate fi mai mic decat al salilor boutique, insa investitia este mai proasta daca renunti la a mai merge sau nu vezi rezultatele. Salile obisnuite de fitness fac profit din faptul ca vand sute sau mii mii de abonamente de acces – mult peste capacitatea efectiva a salii. Modelul lor de business se bazeaza tocmai pe faptul ca oamenii nu vin la sala si numai o mica parte vor fi activi cu adevarat.

Avand in vedere ca urmeaza o strategie de volum, isi permit sa mentina preturile jos. Multe abonamente la salile de fitness raman neutilizate si aceia sunt bani efectiv aruncati pe fereastra. Mai bine platesti mai mult pentru un abonament unde te simti bine, abia astepti sa mergi si vezi rezultatele dorite”, explica Irina Alionte.

Irina Alionte este o tanara antreprenoare de 29 de ani care, la putin timp dupa terminarea studiilor in Marea Britanie, a fondat Bodyshape Transformation Centre – singurul centru de transformare corporala care garanteaza rezultatele.

Ideea sa atipica de a combina fitness-ul si atmosfera de club s-a dovedit a fi o miscare extraordinara, ce s-a extins in cateva universitati din UK, astfel primind premiul pentru Best Business Growth si finantare de la Guvernul Britanic.

Din dorinta de a aduce in Romania know how-ul britanic, la inceputul anului 2015, Irina a pus bazele Bodyshape Transformation Centre in cartierul Aviatiei din Bucuresti – singurul centru de transformare corporala din Romania care care imbina antrenamentele personalizate, nutritia si coachingul pentru dezvolarea personala.

Romanii au topit 1,5 tone de grasime la antrenamentele Bodyshape in 2018

Echipa sa de experti in transformare corporala a reusit sa topeasca peste 3,500 de kg de grasime si 20,000 de centimetri din talie in doar cateva luni de la deschidere, ceea ce a atras si mai mult atentia presei.

Povestea de succes a Irinei a fost pana acum mediatizata in publicatii internationale de top precum The Huffington Post sau Forbes.

The post De ce ne facem abonament la sala si nu mai mergem? Irina Alionte explica fenomenul! appeared first on ADPM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close