Cate flori se culeg pentru doar o sticla de parfum Chanel No5

Cea mai mică sticla, de 50 ml, a parfumului pe care Coco Chanel l-a creat in 1921 si pe care l-a descris ca fiind „parfumul unei femei cu miros de femeie”, costa in jur de 105 dolari, pretul sau putand ajunge pana la 215 USD, pentru 200 ml.

Potrivit The New Yorker, pentru o sticluta de 30 de ml din parfumul celebrei case de moda franceze, sunt folosite 1.000 de flori de iasomie Pégomas, plus 12 trandafiri Pégomas.

Asadar, cat este de extins procesul de cultivare a florilor care sunt folosite la prepararea parfumurilor? Inca din anii ’80, Joseph Mul si familia sa cultiva trandafiri exclusiv pentru Chanel. Ei locuiesc in micuta localitate Pégomas, din sud-estul Frantei. Soiul de trandafir folosit se numeste Rosa centifolia, cunoscut pentru aspectul sau asemanator cu varza si multiplele petale.  Conform The New Yorker, acest soi are un miros similar cu cel al mierii de albine.

Primavara, cand trandafirii infloresc, 70 de persoane culeg manual, fiecare floare in parte, la o ferma de 50 de acri. Anul trecut, in luna mai, Mul spunea ca asteapta ca muncitorii sai sa culeaga 37 de tone de flori.

Esti fan Chanel no5? In curand este posibil sa nu il mai gasesti pe piata!

Dupa ce au fost culesi, trandafirii sunt transportati intr-o fabrica, unde uleiul lor este extras rapid. In urma unui proces indelungat, florile trec de la culoarea roz, la maro, iar mai apoi, se transforma in pretiosul lichid pe care il vedem in vitrinele parfumeriilor.

The post Cate flori se culeg pentru doar o sticla de parfum Chanel No5 appeared first on ADPM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close