Cât valorează rezerva de aur a României?

Rezerva de aur a României. Rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau, la finele lunii februarie, la nivelul de 32.491 milioane euro, față de 31.922 milioane euro la 31 ianuarie 2019, conform datelor BNR.

Rezerva de aur a României. 103,7 tone

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea rezervei de aur s-a situat la 3.873 milioane euro.

Rezerva de aur a României. Intrări

În cursul lunii trecute au avut loc intrări de 1.195 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene (696 milioane euro) și altele.

Citește și Industria bunurilor de larg consum a înregistrat o creștere de 5,7% comparativ cu 2017. Majorarea a fost determinată în cea mai mare parte de inflație

Rezerva de aur a României. Ieșiri

De asemenea, în luna februarie au avut loc și ieşiri de 626 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută şi altele.

Rezerva de aur a României. Rezerve internaționale

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 28 februarie 2019 au fost de 36.364 milioane euro. Nivelul este în creștere faţă de 35.765 milioane euro la 31 ianuarie 2019.

Rezerva de aur a României. Plăți scadente

Plăţile scadente în luna martie a anului curent în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează aproximativ 113 milioane euro.

Citește și Târgul de Turism al României 2019: În perioada 21 – 24 februarie 2019, la ROMEXPO, s-a desfășurat ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României. 

Articolul Cât valorează rezerva de aur a României? apare prima dată în Jurnalul de Afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close