Sub sloganul „Implineste visul!”, 12 piese vor deschide seria show-urilor Eurovision Romania, dar numai sase dintre acestea vor contiua lupta pentru a reprezenta tara noastra in finala internationala.

Lista pieselor care vor concura in semifinala de la Iasi, in ordine alfabetica:

Army of love – Bella Santiago

Muzica si versuri: Bella Santiago, Alex Luft

Dear Father – Laura Bretan

Muzica: Mihai Alexandru

Versuri: Alexa Niculae

Destin – Trooper

Muzica si versuri: Aurelian Dinca

Rock This Way – Ommieh & Anakrisez

Muzica: Eduard Circota

Versuri: Alexandru Bugan

Skyscraper – Teodora Dinu

Muzica si versuri: Udo Mechels, Laila Samuelsen, Jonas Brøgger Filtenborg

Song of My Heart –  The Four 

Muzica si versuri: Theea Miculescu, Catalin Dascalu

The Call: Dynasty of Love – Berniceya

Muzica si versuri: Florin Chitiul

The Way It Goes – Steam

Muzica: Sorin Cotorceanu, Mihai Rapeanu

Versuri: Sorin Cotorceanu

Underground – Vaida

Muzica si versuri: Hanif Sabzevari, Michael James Down, Will Taylor, Tonje Gjevjon

We Are The Ones – Claudiu Mirea

Muzica: Mihai Ogasanu, Claudiu Mirea

Versuri: Claudiu Mirea

Weight of The World – Nicola

Muzica si versuri: Michael James Down, Will Taylor & Jonas Gladnikoff

Without You (Sin ti)- DYA & Lucian Colareza

Muzica:  Sergi Gascon

Versuri: Sergi Gascon, Daniel Andres Giraldo Mazo

Ordinea intrarii in concurs urmeaza sa fie stabilita.

Toate piesele calificate in semifinale sunt incarcate pe site-ul dedicat, eurovision.tvr.ro, unde pot fi accesate si alte detalii privind concursul. Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne scrieti la: eurovision.romania@tvr.ro

Dupa show-ul de la Iasi, Eurovision va continua la Arad, pe 10 februarie, unde juriul si telespectatorii vor califica celelalte piese pentru finala, in decorul de la Sala Sporturilor „Victoria”.

Marea Finala va avea loc pe 17 februarie 2019, la Bucuresti si va fi transmisa in direct si in exclusivitate de TVR.

La capatul celor trei show-uri ale Selectiei Nationale 2019, vom afla cine va urca pe scena Eurovision din Tel Aviv. Smaranda Vornicu-Shalit va conduce, anul acesta, delegatia Romaniei la Tel Aviv.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 si 16 mai si finala pe 18 mai. La editia cu numarul 64 a competitiei muzicale, alaturi de Romania s-au mai inscris 41 de tari: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croatia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elvetia, Ucraina si Marea Britanie.

Precedenta editie a competitiei muzicale a fost castigata de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

Despre Eurovision:

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi – Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu – Atena, 2006).

Editia precedenta a concursului a avut loc la Lisabona, cu semifinalele pe 8 si 10 mai si finala pe 12 mai. Romania a fost reprezentanta de trupa The Humans, care a participat cu piesa Goodbye.

The post 12 piese intra in prima semifinala Eurovision Romania 2019 appeared first on ADPM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here